Blogposts
Shutterstock 2164682885 (1)

19 januari 2024

Arbeidsmigranten oprotten?!?!

"Arbeidsmigranten, bedankt en tot nooit meer ziens!" Dat lijkt de nieuwe volksleus. Nederland in een spagaat: iedereen roept om minder arbeidsmigranten. Maar is dit niet een te simpele oplossing voor een complex probleem?

Shutterstock 2303880771 (1)

12 december 2023

AI in HR: Het einde van de intuïtieve gok

Laten we eerlijk zijn, het HR-landschap van 2024 ziet eruit als een sci-fi film, en die ouderwetse 'onderbuikgevoel'-benadering van je HR-afdeling? Die is net zo achterhaald als een floppy disk in het tijdperk van cloud storage. De tijd is aangebroken om de AI-revolutie te omarmen en je HR-marketing naar het volgende niveau te tillen.

Shutterstock 2164682885 (1)

08 december 2023

Diversiteit & Inclusie: Gooi de eenheidsworst in de mix!

Het is 2024 en als je nog steeds pronkt met een teamfoto waar iedereen een kloon lijkt van de gemiddelde stripfiguur uit de jaren '50, dan loop je niet achter, je bent prehistorisch. Diversiteit en inclusie zijn niet de sprinkles op de bedrijfscultuurcupcake, ze zijn het meel, de eieren, de boter - zonder hen heb je geen baksel, je hebt een farce.

Shutterstock 2129743853 (1)

29 november 2023

Heeft jouw bedrijf een fanclub? Tijd om ambassadeurs te kweken!

Gooi alle traditionele wervingsstrategieën maar overboord – de nieuwe parel van HR-marketing is zo oud als de weg naar Rome: mond-tot-mondreclame. Schokkend? Niet echt. Maar Randstad doet ons met hun onderzoek uit 2023 wel de wenkbrauwen fronsen: 28% van de baanswitchers vond hun nieuwe goudmijn via persoonlijke connecties. Tijd dus om jouw medewerkers om te toveren in rasechte ambassadeurs van je bedrijf, zodat je in 2024 bovenaan de voedselketen staat.

15 november 2023

Data-duikvlucht of HR-Marketing’s glazen bol voor 2024?

Terwijl iedereen zich in 2024 nog steeds warm loopt voor 'grote data', heeft HR-Marketing al een Olympische sprong gemaakt – recht in de datavijver. En wat blijkt? Het water is heerlijk. Data-analyse is niet zomaar een hobbyprojectje van de HR-afdeling; het is de kristallen bol die voorspelt wie blijft, wie gaat, en wie je bedrijf laat stralen.

08 november 2023

Kop jij de kansen in? Of laat je de concurrent scoren?

De geruststellende voorspellers bij ABN-AMRO kwispelen met een term als 'technische recessie'. Een eufemisme voor economische dip die onze bbp-groei in de wachtkamer zet. En zie, ondanks een recessie zal ook 2024 zorgen voor een schrale oogst op de arbeidsmarkt. Maar wees niet ontmoedigd, beste werkgevers, deze veranderlijke wind kan juist de zeilen vullen die jouw bedrijf vooruit blazen!

11 oktober 2023

Help, gaat de grijze golf ons vernietigen?

Stel het je eens voor: het jaar 2040. Terwijl de technologie vorderingen maakt en het reizen via hoverboards eindelijk de norm zijn geworden, staat Nederland voor een groeiende uitdaging van epische proporties. In dat jaar zullen 4,6 miljoen Nederlanders genieten van hun welverdiende ouderdomspensioen, wat neerkomt op een kwart (ik herhaal: 25%) van de bevolking.

06 september 2023

Het betoverende ballet van werkgever FUCK UPS

Ah, de magische wereld van organisatorische fouten, waar het ballet van bedrijfsblunders wordt opgevoerd en medewerkers de sterren zijn van hun eigen tragikomische drama. Het schouwspel begint zodra een organisatie een nietsvermoedende ziel heeft gevangen en vastgebonden met een arbeidsovereenkomst die ze zorgvuldig "contract" noemen. Maar laten we eerlijk zijn, wie heeft tijd voor fatsoenlijke onboarding? Dat is immers slechts een formaliteit tussen het afgeven van een contract en het uitdelen van een toegangspasje met een pijnlijk gekke foto.

04 september 2023

Generatie Z: De digitale revolutie op de arbeidsmarkt

Welkom in de betoverende wereld van Generatie Z, de jongste danspartner in onze tri-generatie wals, beter bekend als iGen, Centennials, of simpelweg Zoomers. Deze digitale virtuozen, geboren tussen 1997 en 2012, vormen een scherp contrast met hun voorgangers. Dus, als je even je "open mind modus" wilt aanzetten, maak je dan op voor een ontmoeting met deze 'kinderen van het scherm'.

Bureau

07 juli 2023

Het is geen ‘waterboarding, maar ‘onboarding’

Terwijl waterboarding bekend staat als een wrede martelmethode, hebben veel bedrijven hun eigen versie van marteling ontwikkeld - onboarding. Het is een proces dat bedoeld is om nieuwe medewerkers te helpen wennen aan hun nieuwe omgeving, maar in werkelijkheid is het een kwestie van "zoek het zelf maar uit”.

Low angle businessman duotone

29 juni 2023

Na de Polen werven we Roemenen en dan….???!!!!

Regeren is vooruit zien, toch? Eerst haalden we arbeidsmigranten uit Polen, en later uit Roemenië. Maar laten we eerlijk zijn, dat was gewoon een kwestie van eigenbelang voor bedrijven die goedkope arbeid wilden binnenhalen. Nu, met de krimp van deze stromen in zicht, stellen we ons de prangende vraag: waar moeten we nu de mensen vandaan halen?

07 juni 2023

Hey Casanova, versta jij de kunst van het verleiden?

Tegenwoordig lijkt het erop dat iedereen op zoek is naar die ene magische formule die de sleutel tot succesvolle werving ontsluit. En ja, ik heb het tegen jou, Casanova van de werving, jij met je zilveren tong en gladde praatjes. Maar laten we eens kijken hoe goed je nu echt bent in de kunst van het verleiden.

01 mei 2023

Introductie Hoe Aantrekkelijk Ben Ik Als Werkgever

We zijn verheugd om je op de hoogte te brengen van onze nieuwste samenwerking tussen de HR-professionals van maatwerk HRM en de HR-marketeers van Park1. We hebben onze krachten gebundeld om een uitgebreide en unieke analyse te ontwikkelen die jouw organisatie helpt inzicht te krijgen in hoeverre deze aantrekkelijk is voor zowel nieuwe als bestaande medewerkers.

Mogen we jouw organisatie een spiegel voorhouden?

Grote kans dat we je weten te prikkelen in een gesprek. We komen graag kennismaken. Geheel vrijblijvend, maar met blijvende indruk.

Eerst even bellen? We helpen je graag verder!

Je kan even bellen met Rob of Erik

Of stuur een mailtje naar onderstaand e-mailadres en je hoort zo snel mogelijk van ons.