Kop jij de kansen in? Of laat je de concurrent scoren?

08-11-2023

De geruststellende voorspellers bij ABN-AMRO kwispelen met een term als 'technische recessie'. Een eufemisme voor economische dip die onze bbp-groei in de wachtkamer zet. En zie, ondanks een recessie zal ook 2024 zorgen voor een schrale oogst op de arbeidsmarkt. Maar wees niet ontmoedigd, beste werkgevers, deze veranderlijke wind kan juist de zeilen vullen die jouw bedrijf vooruit blazen!

Huh, leg eens uit?
Een groeiend leger aan werkzoekenden – in theorie een buffet van keuzes voor de kieskeurige werkgever. Maar helaas, een kink in de kabel: een onzekere arbeidsmarkt maakt de latent zoekende talenten, die parels die je eigenlijk wilt werven, terughoudend. Zij zitten vastgeplakt aan hun stoelen. "Bij twijfel, niet inhalen", klinkt het devies.

Trek je nu terug en je zult de strijd om talent verliezen. Zet in 2024 vol in op een belangrijk thema: je Employer Brand is je ridder in het veld, je geheime wapen. Vergeet de illusie dat recessietijden je een vrijbrief geven om te snijden in je (structurele) wervings- en merkstrategie. Het is nu, onder de rook van economische onrust, dat je de zaden plant voor een loyaal leger van werknemers.

Dus, noteer met bloedrode inkt op je to-do lijst: Investeer in je Employer Brand!
 En als je niet weet waar je de strijdbijl moet opgraven, bel of mail me dan. Ik heb de schatkaart naar werkgevermagnaat status in handen.

Mogen we jouw organisatie een spiegel voorhouden?

Grote kans dat we je weten te prikkelen in een gesprek. We komen graag kennismaken. Geheel vrijblijvend, maar met blijvende indruk.

Eerst even bellen? We helpen je graag verder!

Je kan even bellen met Rob of Erik

Of stuur een mailtje naar onderstaand e-mailadres en je hoort zo snel mogelijk van ons.