Diversiteit & Inclusie: Gooi de eenheidsworst in de mix!

08-12-2023

Shutterstock 2164682885 (1)

Het is 2024 en als je nog steeds pronkt met een teamfoto waar iedereen een kloon lijkt van de gemiddelde stripfiguur uit de jaren '50, dan loop je niet achter, je bent prehistorisch. Diversiteit en inclusie zijn niet de sprinkles op de bedrijfscultuurcupcake, ze zijn het meel, de eieren, de boter - zonder hen heb je geen baksel, je hebt een farce.

Dit jaar, zeg vaarwel tegen het landschap van vergrijzende eenheidsworsten en de mokkende witte mannencultuur. Het is tijd om je bedrijf een afspiegeling te laten zijn van de wereld waarin het opereert. En nee, niet omdat 'diversiteit' en 'inclusie' modewoorden zijn waar millennials warm van worden. Maar omdat een bonte mix van achtergronden, perspectieven en ervaringen je bedrijf simpelweg sterker maakt.

Diversiteit in je team brengt creativiteit, vernieuwing en een schat aan oplossingen voor oude en nieuwe problemen. Het zorgt voor een boost in je bedrijfsprestaties en, laten we eerlijk zijn, het maakt je interessanter voor die nieuwe golf van sollicitanten die willen werken voor organisaties die het leven in al zijn kleuren vieren.

Inclusie gaat niet over het afvinken van een box. Het gaat om het creëren van een omgeving waar iedereen zich gehoord en gewaardeerd voelt. Waar Jan, Juanita, Jamal en Jie allemaal het gevoel hebben dat ze er echt toe doen, dat hun stem gewicht in de schaal legt en hun bijdragen ertoe leiden dat de gehele onderneming floreert.

Dus, laat 2024 het jaar zijn waarin je het niet alleen hebt over diversiteit en inclusie, maar het leeft. Bouw aan een bedrijfscultuur die diversiteit niet alleen verwelkomt, maar er ook door gedreven wordt. Een cultuur die niet enkel een plek biedt, maar een podium geeft aan de uiteenlopende stemmen binnen je organisatie.

En laten we niet vergeten: diversiteit en inclusie zijn goed voor de zaken. Het is niet alleen ethisch juist, het is commercieel slim. Het is tijd om die grijze sluier weg te trekken en je bedrijf te laten stralen met alle kleuren van de regenboog. Geloof me, de toekomstige werknemers - en klanten - zullen je dankbaar zijn.

En voor de bedrijven die denken dat ze zonder dit kunnen: succes met je museumstuk. Voor de rest, tijd om de eenheidsworst aan de wilgen te hangen en echt aan de slag te gaan. Hulp nodig bij het opstellen van je regenboogstrategie? Ik ben maar een e-mail van je verwijderd!

Mogen we jouw organisatie een spiegel voorhouden?

Grote kans dat we je weten te prikkelen in een gesprek. We komen graag kennismaken. Geheel vrijblijvend, maar met blijvende indruk.

Eerst even bellen? We helpen je graag verder!

Je kan even bellen met Rob of Erik

Of stuur een mailtje naar onderstaand e-mailadres en je hoort zo snel mogelijk van ons.