Het betoverende ballet van werkgever FUCK UPS

06-09-2023

Ah, de magische wereld van organisatorische fouten, waar het ballet van bedrijfsblunders wordt opgevoerd en medewerkers de sterren zijn van hun eigen tragikomische drama. Het schouwspel begint zodra een organisatie een nietsvermoedende ziel heeft gevangen en vastgebonden met een arbeidsovereenkomst die ze zorgvuldig "contract" noemen. Maar laten we eerlijk zijn, wie heeft tijd voor fatsoenlijke onboarding? Dat is immers slechts een formaliteit tussen het afgeven van een contract en het uitdelen van een toegangspasje met een pijnlijk gekke foto.

Het eerste bedrijfsfiasco in dit meeslepende spektakel is de onboarding. Het lijkt erop dat sommige bedrijven denken dat onboarding een hippe nieuwe yogapose is. "Strek je uit, adem in, en probeer je vooral niet welkom te voelen." Als medewerker vraag je je af of je nu deel uitmaakt van het team of een buitenaards wezen bent dat probeert te integreren in de menselijke samenleving.

En hoe kunnen we het wonderlijke gebrek aan erkenning vergeten? Het lijkt wel of sommige managers denken dat lof en erkenning schaarse grondstoffen zijn die slechts spaarzaam moeten worden uitgedeeld. Waarom zou je medewerkers bedanken voor hun inspanningen? Ze krijgen tenslotte al salaris, toch? Een cynische applaus voor de managers die geloven dat tevreden medewerkers gewoon een mythe zijn, als eenhoorns die op regenboogpaden dansen.

Laten we ook niet voorbijgaan aan de betoverende kunst van het overbelasten van medewerkers. Waarom zou je één persoon belasten met een takenlijst die geschikt zou zijn voor een voltallig leger? Het is tenslotte een moderne vorm van teambuilding: zien wie het snelst in de richting van een burn-out kan sprinten.

En dan, last but not least, de altijd vermakelijke salarisgesprekken. "Je wilt meer? Maar je hebt toch al een bureau en een stoel?" De onderhandelingen lijken soms op een bizarre dans, waarbij medewerkers een heel complex stappenplan moeten volgen om hun financiële verzoeken op een acceptabele manier te presenteren. Als het salarisproces transparantie was, zou het een raam zijn dat in een dichte mist is gewikkeld.

Lieve lezers, in deze betoverende balletvoorstelling van bedrijfsblunders, worden medewerkers vaak behandeld als onbetaalbare grappenmakers in een tragikomische routine. "Behouden is het nieuwe werven," fluisteren bedrijven in een poging om te laten zien dat ze om hun medewerkers geven, terwijl ze ondertussen een hilarisch toneelstuk opvoeren van incompetentie en nalatigheid.

Wil jij blijven genieten van dit spektakel van bedrijfsfiasco's terwijl medewerkers, gehuld in hun onverwoestbare optimisme, blijven dansen op het slappe koord van onbegrip en mismanagement? Of heb je de ambitie om oprecht aantrekkelijk te zijn en blijven voor je huidige medewerkers? Zo ja, neem dan gerust contact met ons op voor een extra duwtje in de rug of het voorhouden van een spiegel. Het kon maar zo je beste investering ooit worden!

Doei.... Erik

Mogen we jouw organisatie een spiegel voorhouden?

Grote kans dat we je weten te prikkelen in een gesprek. We komen graag kennismaken. Geheel vrijblijvend, maar met blijvende indruk.

Eerst even bellen? We helpen je graag verder!

Je kan even bellen met Rob of Erik

Of stuur een mailtje naar onderstaand e-mailadres en je hoort zo snel mogelijk van ons.