Hey Casanova, versta jij de kunst van het verleiden?

07-06-2023

Tegenwoordig lijkt het erop dat iedereen op zoek is naar die ene magische formule die de sleutel tot succesvolle werving ontsluit. En ja, ik heb het tegen jou, Casanova van de werving, jij met je zilveren tong en gladde praatjes. Maar laten we eens kijken hoe goed je nu echt bent in de kunst van het verleiden.

Laten we beginnen met de klassieker: vacatureteksten. Hoeveel daarvan zijn werkelijk verleidelijk? Weinig, vrees ik. De meeste lijken op een botte Tinder-bio vol clichés, als een wanhopige roep in het donker. "Wij zijn een dynamisch bedrijf, op zoek naar een proactieve, resultaatgerichte, teamspeler met een hands-on mentaliteit". Zeg nu zelf, raak jij daar opgewonden van? Als dit de verleidingskunsten zijn van Casanova, vrees ik dat de beroemde rokkenjager een eenzame nacht tegemoet gaat.

En dan hebben we het nog niet eens over de plaats van je avances. Waar en wanneer je je verleidingstactieken toepast is net zo belangrijk als wat je zegt. LinkedIn, Facebook, Instagram, de nieuwste hippe app waarvan niemand precies weet hoe het werkt...het maakt niet uit waar, zolang je potentiële geliefde er maar is, toch? Fout. Want als je verleidingspogingen zich richten op de plaats waar je doelgroep zich niet eens bevindt, ben je in feite een lofzang aan het houden voor een lege zaal.

En dat brengt ons bij de grootste zonde van allemaal: het onbekend zijn met je geliefde. Het is verbazingwekkend hoeveel organisaties een complete gok wagen als het gaat om het begrijpen van hun doelgroep. "Ze zijn jong, ze zijn hip, ze zullen wel op TikTok zijn, toch?" Of nog erger: "Laten we gewoon overal posten, we zullen ze uiteindelijk wel ergens bereiken." Het is een beetje als proberen iemand te verleiden door ze te overladen met cadeaus, terwijl je niet eens weet wat ze leuk vinden. Spoiler: het werkt niet.

Maar wanhoop niet, oh Casanova's van de werving. Er is een betere manier. Laten we beginnen met het beheersen van de kunst van het luisteren. Leer je geliefde, je doelgroep, echt kennen. Waar bevinden ze zich? Wat vinden ze leuk? Wat maakt ze aan het lachen, wat maakt ze boos, wat laat hun hart sneller kloppen?

Vervang dan die uitgeholde clichés door authentieke, aantrekkelijke en creatieve beschrijvingen. Wees specifiek, wees persoonlijk. Maak ze aan het lachen, maak ze nieuwsgierig, maak ze enthousiast.

En tot slot, kies je arena zorgvuldig. Zorg ervoor dat je daar bent waar je geliefde is. Er is geen enkel punt in het schreeuwen in de woestijn.

Dus, lieve Casanova, ik daag je uit. Versta jij echt de kunst van het verleiden? Of ben je gewoon een ander cliché, hopend op een gelukstreffer? Want in de wereld van werving en selectie is er geen plaats voor middelmatige verleiders. Het is tijd om je spel te verbeteren. Of maak plaats voor iemand die dat wel kan.

Hulp nodig om de kunst van het verleiden beter te begrijpen? Zowel Erik als Rob helpen je graag.

Mogen we jouw organisatie een spiegel voorhouden?

Grote kans dat we je weten te prikkelen in een gesprek. We komen graag kennismaken. Geheel vrijblijvend, maar met blijvende indruk.

Eerst even bellen? We helpen je graag verder!

Je kan even bellen met Rob of Erik

Of stuur een mailtje naar onderstaand e-mailadres en je hoort zo snel mogelijk van ons.